(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
KOMPLETNÍ KOKOSKY
Potřebné ingredience
Na kokosky: 5 bílků, 30dkg cukru moučky, 25 dkg kokosuTěsto pod kokosky: 25dkg polohrubé mouky, 9dkg cukru moučky, 16 dkg Hery, 1 žloutek
Postup přípravy
Nejprve zaděláme těsto a vykrájíme kolečka asi o průměru 4 - 5 cm. Upečemě a než vychladnou připravíme si kokosky: v horké vodní lázni (vroucí) ušleháme bílky s cukrem a když je hmota dost tuhá, zašleháme kokos. Poté přendáme do studené lázně a ještě pár minut šleháme. Jakmile hmota zchladne, naděláme kokosky o průměru přibližně jako jsou kolečka (o maličko menší, protože kokosky nabydou). Na vychladlá kolečka dáme sáčkem bílý krém. Pouze po obvodu, aby uprostřed vznikl naličký důlek, do kterého dáme asi půl lžičky rybízové (kyselejší) marmelády. Přiklopíme kokoskou a kolem dokola domažeme krémem. Poté část, kde je vidět krém obmažeme rozpuštěnou čokoládou. Chce to použít mašlovačku a dát zatuhnout na pečící papír. Kokosky jsou pracné, ale naprosto úžasné. Já jich dělám každý rok asi 90 kusů a během týdne jsou pryč - je třeba je nechat nějaký den proležet - pak jsou lepší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé